MELARIKAN DIRI DARI MEMBAYAR SEWA KERUGIAN RM100,000

Buyer > Rental - Car, Motorcycles, House, Shop, canopy and all about rental

Tarikh/Masa: 08/07/2015
No. Ref: 4LFFZD35
Nama Penuh
MOHD NOOR AZLI BIN ABU BAKAR
No.Identiti
851001-10-5097
Akaun Bank
PUBLIC BANK PUTRAJAYA
Phone
-
Email
-
Link
https://www.facebook.com/mohdnoorazli
Jumlah Kerugian
RM +- 100,000
Bukti
Penjelasan

PENIPU MULUT MANIS AYAT "POWER" NAMA PENIPU : MOHD NOOR AZLI BIN ABU BAKAR NO IC PENIPU : 851001-10-5097 NAMA SYARIKAT : UNITED PASSION GROUP SDN BHD MY COID NO : 1133375-U Tuntutan Hutang kepada Pengarah United Passion Group Sdn Bhd Penama dalam gambar : Mohd Noor Azli ( selepas ini disebut Azli ) Syarikat Di Cyberjaya Kronologi Kes : 18/3/15 : Azli Request untuk menyewa 2 unit Vellfire dan 3 unit Hiace (selepas ini disebut "kenderaan sewa" ) selama 1 bulan bagi tujuan pengangkutan road tour utk interview staff baru bg syarikat beliau 27/3/15 : Selepas setuju, saya menghantar kenderaan sewa tersebut dan dijanjikan bayaran penuh selepas 5hari berikutan alasan azli berkaitan GST yg akan dilaksanakan. Azli menyalahkan pihak Public Bank Putrajaya kerana 'hold' fund beliau bg tujuan gst implementation. saya percayakan sahaja. 2/4/15 : Azli masih gagal melunaskan bayaran sewa dan masih menyalahkan Pihak Public Bank Putrajaya kerana masih belum selesaikan masalah fund bg tujuan gst. Namun die mengarahkan Akauntan beliau untuk mengeluarkan cheque kepada saya. sedikit lega walau terpaksa menunggu sehingga 3hari. Namun kecewa juga kerana cheque tersebut tendang. dan saya dapati code cheque tersebut adalah 01 (insufficient fund). saya cuba dapatkan penjelasan, dan beliau still salahkan public bank putrjaya kerana mempermainkan beliau. Saya cuba hubungi pihak bank putrajaya, dan saya mendapati sudah lebih 10 keping cheque daripada Azli adalah tendang termasuk payment kepada pihak Hotel Premiera, Cyberview Resort, dan byk lagi. Namun Azli tetap berkeras menyatakan Public Bank aniaya beliau dan menyatakan ingin saman Public Bank. saya sedikit sudah tidak percaya kepada Azli. 7/4/15 : Azli nyatakan beliau dpt payment via cheque xtahu dari siapa dan minta saya bersabar sehingga 8/4/15 untuk tggu cheque tersebut clear. 8/4/15 : Azli menyatakan cheque pada 7/4/15 sudah clear dan menunggu tmbhan lagi fund untuk melengkpkan jumlah byaran yg perlu dibayar. Pelbagai alasan diberikan, antaranya, " aku tengah amik duit ni ", aku tengah tggu kawan aku anta duit ", dan tiada respon sehingaa 9/4/15 9/4/15 sehingga 13/4/15 : Azli tiada respon langsung 13/4/15 : Menyatakan ada cheque lagi die dapat namun perlu tggu masa untuk clear, dan ditipu lagi oleh Azli. sehingga tarikh 27/4/15 die tidak respon walau setiap hari saya minta bayaran. saya cuba hubungi wife beliau namun saya gagal dapatkan kerjasama wife beliau juga.( saya xnk libtkan wife die tp dah xde respon from azli ). 29/4/15 : 3unit hiace dan 1 unit vellfire dipulangkan semula. 1 unit vellfire gagal dipulangkan semula kerana accident angkara Azli..dan tersadai di bengkel dan tidak mahu bertanggungjawab. Saya mahukan gantirugi termasuk jumlah byaran tertunggak berjumlah 40,800 termasuk saman semasa dalam sewaan namun gagal dilunaskan sehingga tarikh 11/5/15 : tiada respond dari Azli dan cubaan melarikan diri, 12/5/15 : seperti biasa Azli menjanjikan Janji Kosong beliau sehinga menipu saya lebih 30kali dengan funder "bayangan beliau " berkali2 juga saya dapt cheque tendang daripada beliau. Cheque issuance dari beliau adalah bertujuan untuk membeli masa saya . 20/5/15 : Azli hanya Menjelaskan hanya Rm20,000 out of RM40,800, dan untuk pengetahuan semua, saya kerugian lebih daripada itu kerana vellfire accident yg tersadai di woksyop dn juga job seterusnya yg gagal untuk disampaikan kepada pelanggan lain. Kerugian dianggarkan RM100,000 berikutan projek yg sepatutnya lancar jika Azli tidak membuat onar sehingga ke harini Azli masih belum menjelaskn bayaran dan langsung tidak respon kepada SMS saya dan tidak pickup Phone Call INFO : beliau tidak membayar gaji staff beliau melebihi 3bulan hingga ke 1 tahun. Pelik kan kenapa smpai setahun x byr gaji? kenapa staff blh stay lagi? sbb janji2 manis beliau kepada staff, seperti mahu hadiahkan kereta mewah, mahu bg gaji besar, namun semua angan2. Wife beliau bekerja sebagai Penolong Pengarah Bahagian Kolej Komuniti tinggal di Putrajaya depan Pullman Hidup Mewah tak mahu bayar hak org sehingga menyebabkan kerugian besar serta staff bekerja tanpa gaji. staff beliau juga ada yg sudah buat report ke Jabatan Buruh, Mohon Viralkan Post Ini. untuk Azli, Sila selesaikan Tunggakan Byaran dan barulah semua viral ini dihentikan. Tindakan Law juga sudah dibuat. Sesiapa mengenali beliau juga sila beri nasihat

Nama: EERMAN DZULKURNAI

Email: eermansale

Hubungi: 019218XXXX

Sokongan: carrental

Laporan Vote

0
0

Hantar Vote