Danial irfan low bin Abdullah

Seller > Rental - Car, Motorcycles, House, Shop, canopy and all about rental

Tarikh/Masa: 28/04/2015
No. Ref: QRPRTG27
Nama Penuh
Danial irfan low bin Abdullah
No.Identiti
900919-14-5031
Akaun Bank
761 374 5894 (cimb)
Phone
017 679 0436
Email
-
Link
https://www.facebook.com/ctarieira/posts/971406652903481
Jumlah Kerugian
RM -
Bukti
Penjelasan

seorang lelaki berbangsa cina mualaf.

nama : Danial irfan low bin Abdullah/Kenny Low Ti Ming
nickname : kenny,danny (nk pnggil cadbury or apa2 yg sesuai pon boleh)

no ic : 900919-14-5031

umur : 25

no fon : 017 679 0436
0108280415
+60 16-208 3181 
+60 17-345 6751 
+60 12-219 1507

no acc bank : 761 374 5894 (cimb) danial irfan low bin abdullah

pekerjaan : Scammer sejak 2012 smpai skrg masih aktif. 
tipu rumah sewa, tapak bazar bulan puasa, kete sambung bayar,
laptop dan mcm2 lagi melalui iklan internet majalah.com dan mudah.my.

sekolah menengah seksyen 5 wangsa maju
sekolah rendah kebangsaan sri rampai

family dye tinggal dkt sri rmpai. fmly kucar kacir tak ambik tau pasal dye.

cara menipu sgt licik. dye buat seolah2 nak jmpe. asal nak jmpe mase tak kena dgn mngsa. at last mngsa yg desperate dye akan mntak bankin deposit utk lock object supaya dye tak bg kat org lain. kalo nak la. dye tak paksa. lpas mngsa dah bnkin deposit dye diam dan hilang. kbyakan mngsa bru kahwin terdesak cri rumah sewa tp kne tpu. kesian.

knpe tak buat report police? buat report polis utk bawak case ke tribunal pngguna sje sbgai pelengkap syarat. polis tak de akta nak tngkap penipuan internet. polis hnya ambik report and simpan buat belacan. sbb tu dye masih bebas smpai skrg. (org cam ni kalo kat siam dah kne kerat 14)

anggaran mangsa kne tipu? mmg byk. tak tau nak anggar dah.

sape penah jd mngsa boleh kejesama kongsi maklumat. sape bukan mangsa mohon share, viral smoga org lain tak terkena. dunia skrg kne manfaatkan the power of internet baru org bukak mata. puihh!!

 

 

Laporan Vote

0
0

Hantar Vote